Gemeente stelt landelijke handhavingsstrategie vast


Het college van burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek heeft besloten de Landelijke Handhavingsstrategie (LHS) vast te stellen en deze strategie vanaf 1 januari 2016 te hanteren als uitvoeringskader bij handhaving.

Regels zijn nodig om beleidsdoelen te bereiken

e overheid stelt regels aan burgers en bedrijven om bepaalde beleidsdoelen te
bereiken. Het gaat bijvoorbeeld om het realiseren van een veilige samenleving, een
beoogde ruimtelijke- of milieukwaliteit of de bescherming van natuur, landschap, grondstoffen. De regels zijn vastgelegd in wetten,verordeningen en op maat gemaakte vergunningen of toestemmingen.

Handhavende instanties treden op dezelfde manier op

Handhaving van het omgevingsrecht betreft een overheidstaak. De bevoegde bestuursorganen hebben de taak voor de bestuursrechtelijke handhaving te zorgen. De basis hiervoor is een handhavingstrategie.
Handhavende instanties, zoals de gemeente Hilvarenbeek en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), treden dan op eenzelfde manier op bij geconstateerde overtredingen. Zo ontstaat een gelijk speelveld, wordt het rechtsgevoel gerespecteerd en blijft de leefomgeving veilig, schoon en
gezond.
Implementatie van de LHS betekent dat de gemeente Hilvarenbeek de landelijke strategie vaststelt als eigen strategie of de eigen strategie compleet in lijn brengt met de landelijke strategie.
Op 3 november 2015 heeft het college van Hilvarenbeek besloten de LHS vast te stellen en te hanteren als uitvoeringskader bij handhaving van de Wabo.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden