Afpakdag Hennepteam NH, ruim EUR 180.000,- geind


Afpakdag Hennepteam NH, ruim EUR 180.000,- geind

Laatste update:
19-11-2015 | 13:56

Noord-Holland - In de eenheid Noord-Holland heeft op dinsdag 17 november een zg "Afpakdag" plaatsgevonden. Hierbij is voor ruim EUR 180.000,- inbeslaggenomen. Deze actiedag betreft een nauw samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, CJIB, Douane en Openbaar Ministerie.

Enkele tientallen adressen van personen die zich bezighouden met georganiseerde hennepteelt en -verkoop, zijn gecontroleerd. Bij die controles is in totaal voor ruim EUR 180.000,- aan geld en goederen inbeslaggenomen. Onder de goederen zijn 12 auto's, een bestelbus, een motorscooter en een
caravan. De controles vonden plaats in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard, Purmerend, Assendelft, Heemskerk, Velsen-Noord, Hoofddorp, Beverwijk en Nieuw-Vennep.
Naast deze resultaten heeft de Belastingdienst tijdens een actie in Oostzaan 21 auto's in beslag genomen. Daarnaast werd ruim 11.000 euro geind op openstaande belastingschulden. Naast bovengenoemde controles zijn tijdens de actie ook andere overtreders bekeurd; zo hebben in Den Helder 2
personen een proces-verbaal gekregen wegens het rijden zonder rijbewijs en kreeg een bestuurder in Heerhugowaard een bekeuring wegens roekeloos rijgedrag.
De samenwerkende overheidsorganisaties spreken van een geslaagde actiedag.