Uitreiking eerste mantelzorgwaardering aan mevrouw Lakeman


Mevrouw Lakeman uit Wervershoof kreeg op 10 november de eerste mantelzorgwaardering uit handen van wethouder Harry Nederpelt op de Dag van de Mantelzorger.

Mevrouw Lakeman met wethouder NederpeltDe wethouder bezocht de heer en mevrouw Lakeman uit Wervershoof en gaf hen een envelop en een canvasafdruk van een foto.

Heel normaal

"Je vindt het zelf heel normaal, maar het is best fijn als anderen zeggen dat het bijzonder is", vertelt mevrouw Lakeman. Ze helpt haar echtgenoot iedere ochtend met aankleden en ondersteunt hem bij allerlei andere taken, zoals insuline spuiten.

Belangrijk

Wethouder Harry Nederpelt legt uit waarom het college van burgemeester en wethouders mantelzorgers zo waardeert. "Ze doen enorm belangrijk werk. Zo kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen. En heel vaak is het werk dat zij doen niet zo heel erg zichtbaar. Toch maakt het vaak een heel
groot verschil."

Mantelzorgwaardering

Alle mantelzorgers in de gemeente Medemblik kunnen voor 31 december 2015 een mantelzorgwaardering aanvragen. Deze bestaat uit een bedrag van 100 euro en een canvasafdruk van een foto uit de gemeente. Meer informatie over de mantelzorgwaardering kunt u lezen op mantelzorgwaardering 2015.