Noodopvang asielzoekers Amerikalaan per 20 november in gebruik


19-11-2015

De noodopvang voor 500 asielzoekers in het voormalige schoolgebouw op de Amerikalaan 199 wordt per vrijdag 20 november in gebruik genomen. Eerder werd de datum van maandag 23 november aangehouden. Het COA heeft gevraagd de datum van opening te vervroegen, omdat er een dringend tekort is aan
opvangplaatsen. Vanwege de hoge nood werkt Utrecht hier graag aan mee. Het gebouw aan de Amerikalaan blijft tot 1 mei 2016 in gebruik als opvanglocatie.



Overleg
De afgelopen weken is intensief overlegd met bewoners en organisaties in de wijk om de opvang zo goed mogelijk te regelen voor de asielzoekers en voor de wijk. Samen met het COA, de politie, omwonenden en ondernemers in de wijk is een beheerplan opgesteld. Onderdeel van dit plan zijn een
klankbordgroep en een meldpunt. Dit meldpunt is Wijkbureau Zuidwest aan de Al-Masoedilaan 188, waar mensen van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur kunnen inlopen met vragen. Het telefoonnummer van het meldpunt is 030 2869080.

Met bewonersorganisaties en welzijnsinstellingen in de wijk is overlegd over een activiteitenaanbod. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de opgedane ervaring met de noodopvang in de Jaarbeurs en het opgebouwde netwerk "welkominutrecht.nu"

Op de gemeentelijke website www.utrecht.nl/asielzoekers staat aanvullende informatie over de noodopvang, met onder meer veelgestelde vragen en antwoorden.