Cor de Boer directeur a.i. van STW


Cor de Boer directeur a.i. van STW

19 november 2015

Dr. Cor de Boer is door het STW-bestuur benoemd tot ad-interim-directeur. De Boer neemt de directietaken over van Eppo Bruins, die verdergaat als Tweede Kamerlid.


STWDr. Cor de Boer is benoemd tot directeur a.i. van STW.

Cor de Boer is vanaf 1 december directeur a.i. van STW. Zijn benoeming volgt op het vertrek van de huidige STW-directeur Eppo Bruins, die op 2 december zitting zal nemen in de Tweede Kamer der Staten Generaal.

De Boer is sinds 2000 werkzaam bij STW, eerst als program officer, later als clusterleider. Hij begeleidde als program officer talloze STW-projecten, en speelde in die functie een sleutelrol bij het vormen van nieuwe samenwerkingen tussen wetenschap en bedrijfsleven. De Boer stond aan de wieg
van het thematische financieringsprogramma Perspectief, waarin wetenschappers en bedrijven worden uitgedaagd om economische en maatschappelijke vraagstukken gezamenlijk te oplossen. Bovendien is hij initiatiefnemer van diverse Partnerships tussen STW en bedrijven en andere instanties, zoals
gezondsheidsfondsen. Momenteel is De Boer hoofd van het cluster Technology for Life, dat grofweg de helft van de STW-projecten en -programma's omvat. De functie zal hij formeel blijven vervullen naast zijn directeurschap.

'Een belangrijke uitdaging die mij te wachten staat is STW voorbereiden op een transitie naar een nieuw domein binnen NWO', zegt De Boer. Het nieuwe domein draagt de naam Toegepaste en Technische Wetenschappen, en vormt een van de vier domeinen waaruit NWO na 1 januari 2017 zal bestaan.

De Boer heeft een wetenschappelijke achtergrond in de geochemie en de geofysica. Hij promoveerde in 1999 aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar magnetische eigenschappen van gesteenten en mineralen.