Brielle trots op BOA van het jaar 2015 en Uitblinker 2015


Actueel >> Nieuws >> Nieuwsberichten

Gemeente Brielle is erg trots op de benoeming van twee van haar medewerkers tot `de beste van Nederland'. Op maandag 16 november werd Wim Beijer uitgeroepen tot BOA van het jaar 2015 en op woensdag 18 november kwam daar nog eens de benoeming van Wout van Geest tot Uitblinker 2015 bij.

Burgemeester Gregor Rensen: "Dat een kleine gemeente landelijk zo goed scoort is natuurlijk iets waar wij als bestuur en organisatie erg blij mee zijn. Het geeft eens te meer aan dat we betrokken medewerkers hebben met hart voor de zaak. De vele positieve reacties van inwoners op onze oproep
op facebook om op Wout te stemmen, laat voor mij zien dat ook inwoners die betrokkenheid zien en ervaren. "

Naast alle felicitaties die beide medewerkers kregen van collega's en inwoners, zijn zij donderdagmiddag 19 november ook samen door het college van burgemeester en wethouders in het zonnetje gezet.

Wim Beijer, Buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente Brielle, is door een vakjury gekozen tot BOA van het jaar 2015. De jury zocht voor deze benoeming naar een BOA die:
Omgevingsbewust werkt, breed inzetbaar & flexibel is, ondernemend is en zelfstandig tot een afgewogen oordeel komt.

De Jury heeft vastgesteld dat Wim Beijer ruimschoots voldoet aan de criteria en roept hem dan ook met groot genoegen uit BOA van het jaar 2015.

Enkele opmerkingen van de jury over Wim:
Rechtvaardig, collegiaal, communicatieve topper die kiest voor pre-mediation, inspirerend voor collega's, netwerken, samenwerken, bemiddelend oplossingsgericht werken, heeft oog voor allerlei zaken binnen zijn vakgebied, werkt ook buiten zijn eigen kaders. "Zo springt Wim gerust in zijn
onderbroek de sloot in om een schaap te redden"

Wout van Geest, medewerker Buitendienst gemeente Brielle is door een vakjury en doordat veel collega's en inwoners op hem stemden gekozen tot Uitblinker 2015.

De Uitblinker 2015 wordt toegekend aan een professionele reiniger, straatveger, medewerker afvalbeheer of een team dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet om ons land weer een stukje schoner te maken. Wout van Geest is Uitblinker 2015 geworden omdat hij dagelijks in Brielle rondrijdt om
alle afvalbakken in de gemeente te legen Hij doet dat met een grote lach op zijn gezicht en heeft voor iedereen wel een praatje. Daarnaast zorgt hij er vrijwillig en ook in de weekenden voor dat alle overloop van vuil bij de milieueilanden bij de grote winkels (Ruggeplein, Reede en Jumbo)
verwijderd wordt. Hij houdt dit zelf in de gaten en heeft hiervoor geen aansturing nodig. Kortom: Wout houdt Brielle schoon!