19 november 2015Consultatie Wijzigingen in controlestandaarden in ve..


19 november 2015 Categorie: Assurance, HRA

De controle van de toelichtingen in de financiele overzichten (b.v. de jaarrekening) verdient meer aandacht volgens de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB). De IAASB heeft daarom in juli 2015 de controlestandaarden aangepast.

De NBA heeft deze wijzigingen vertaald en legt deze ter consultatie voor. Na consultatie wordendeze wijzigingen opgenomen in de NV COS.

Consultatiedocument

In het consultatiedocument leest u meer over de wijzigingen in de controlestandaarden die ertoe moeten leiden dat er bij de jaarrekeningcontroles in het algemeen meer aandacht is voor de controle van de toelichtingen. Het consultatiedocument bevat ook enkele vragen.

* Download Consultatiedocument >>

* Download Wijzigingen in controlestandaarden >>

Ingangsdatum

Het voorstel is de gewijzigde Standaarden te laten gelden over boekjaren die afsluiten op of na 15 december 2016.

Reactie

U kunt op het consultatiedocument reageren tot 1 februari 2016. Mail uw reactie naar consultatie-wet-en-regelgeving@nba.nl.

Met het toezenden van uw reactie geeft u de NBA toestemming voor plaatsing op de website, tenzij u expliciet aangeeft dat de NBA uw reactie niet op de website mag plaatsen. Graag ontvangen wij een kopie van de reactie in Word voor een snelle interne verwerking.

Download als pdf Print Verstuur
Tweet dit Deel dit op LinkedIn