19 november 2015Consultatie herziene Standaard 720 De verantwoordeli..


19 november 2015 Categorie:

De International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB)heeft in april 2015 de herziene Standaard 720 De verantwoordelijkheden van de accountant met betrekking tot andere informatie gepubliceerd.

De NBA heeft deze Standaard vertaald en legt deze ter consultatie voor. Na consultatie wordt deze opgenomen in de NV COS.

Consultatiedocument

In het consultatiedocument leest u meer over de wijzigingen in Standaard 720. Het consultatiedocument bevat ook enkele vragen.

* Download Consultatiedocument >>

* Download herziene Standaard 720 >>

Relatie met consultatie De accountant en het bestuursverslag

De NBA heeft recent het consultatiedocument De accountant en het bestuursverslag gepubliceerd. Die consultatie gaat inhoudelijk nader in op de betrokkenheid van de accountant bij het bestuursverslag en stelt vragen daarbij.

* Lees de consultatie De accountant en het bestuursverslag >>

Deze technische consultatie richt zich op de vertaling van de herziene ISA 720 van de IAASB. Beide consultaties vormen de basis voor de definitieve NBA Standaard 720.

Ingangsdatum

Het voorstel is de gewijzigde Standaard 720 te laten gelden over boekjaren die afsluiten op of na 15 december 2016.

Reactie

U kunt op het consultatiedocument reageren tot 1 februari 2016. Mail uw reactie naar consultatie-wet-en-regelgeving@nba.nl.

Met het toezenden van uw reactie geeft u de NBA toestemming voor plaatsing op de website, tenzij u expliciet aangeeft dat de NBA uw reactie niet op de website mag plaatsen. Graag ontvangen wij een kopie van de reactie in Word voor een snelle interne verwerking.

Download als pdf Print Verstuur
Tweet dit Deel dit op LinkedIn