VVD vragen over CH2018 en klimaatpolitiek


Culturele Hoofdstad 2018

In de Leeuwarder Courant van maandag 16 november verscheen het bericht "Klimaatpolitiek wordt onderdeel van CH2018". Het artikel wekte bij de fractie van de VVD Leeuwarden een aantal vragen op.

Culturele Hoofdstad 2018

Het genoemde artikel deed verslag van de visie van coproducer mevrouw Marjan Minnesma, tevens directeur van Urgenda, over de klimaatpolitiek als onderdeel van CH2018. Wethouder Isabelle Diks en Bouwe de Boer, ambtenaar van de gemeente Leeuwarden, staan achter deze visie en nemen deel aan de
`Climatemiles', een activiteit van duurzaamheidsorganisatie Urgenda. Naar aanleiding hiervan stelt de VVD fractie een aantal schriftelijke vragen.

Visie

De fractie van de VVD wil onder andere weten hoe het college de uitspraken van mevrouw Minnesma, de doelstelling van Urgenda en de nu geschetste visie beoordeelt en waarom het college namens wethouder Diks deze visie steunt. Waarom doen de wethouder en ambtenaar mee aan deze actie en uit welk
budget worden de reis- en verblijfskosten betaald? Ook noemt de fractie het directeurschap en heeft vragen over de uitspraken over fossiele grondstoffen.

Schriftelijke vragen

Wilt u meer weten over schriftelijke vragen? Op de webpagina schriftelijke vragen leest u meer over de vragen en antwoorden. Hier vindt u ook een overzicht van alle ingediende schriftelijke vragen.