Wecycle kennispartner van Raadslid.Nu


DEN HAAG - Raadslid.Nu en Wecycle hebben elkaar in een kennispartnerrelatie. Het belang van deze partnerschap is het aan elkaar overbrengen van kennis en expertise. Tevens profiteert zowel Raadslid.Nu als Wecycle van het wederzijds groter wordende bereik bij het publiek.

Wecycle staat voor de veilige, verantwoorde en vertrouwde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Wecycle ontzorgt 90 procent van de gemeenten en is al meer dan 15 jaar het enige non-profitsysteem voor e-waste in Nederland. Wecycle is
verbindend in haar aanpak, waarbij zij zich opstelt als een ketenregisseur die samenwerkt, maatschappelijk betrokken is en lokaal geengageerd.

De opdrachtgevers van Wecycle vertegenwoordigen 1.500 producenten, waarmee ook financiele zekerheid wordt geboden en mogelijkheden voor investeringen, bijvoorbeeld op het gebied van social return.

Belang `duurzaam' partnerschap

Raadslid.Nu investeert in duurzame relaties, die er op gericht zijn om een raad in een raadsperiode duurzaam beter in rol en positie te brengen. Duurzaamheid is een vraagstuk dat bij gemeenten en gemeenteraden hoog op de agenda staat en is een essentieel thema voor Wecycle.

Van duurzaam bouwen tot aan duurzaam opwekken en recyclen: het is van belang dat er aandacht gevestigd blijft worden op maatschappelijk verantwoord, en dus ook duurzaam, handelen., zowel door overheden als door de maatschappij.

Relatie aangaan?

Raadslid.Nu heeft diverse kennispartnerrelaties. De logo's van de organisatie waarmee Raadslid.Nu een dergelijke relatie onderhoudt vindt u elders op de site van Raadslid.Nu. Denkt u dat uw organisatie en/of instelling baat heeft bij een samenwerking met Raadslid.Nu en vice versa? Neemt u dan
contact met ons op door te mailen naar info@raadslid.nu.



Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 19 november 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Raadslid.Nu houdt op maandag 23 november een seminar in het raadhuis van Zaanstad over de controlerende rol van de raad. In 2016 is de controlerende rol van de raad bovendien het leidende thema van de activiteiten van Raadslid.Nu.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu