19 november 2015Voor de Sectorcommissie Coziek is de NBA op zoek naa..


19 november 2015 Categorie:

Coziek zoekt kandidaten met een representatieve portefeuille in de zorgsectoren Cure, Care en GGZ. De NBA streeft naar diversiteit en nodigt vooral ook vrouwen uit te reageren.

Samenstelling

Coziek functioneert sinds 2014 als sectorcommissie van de NBA. De verkorte naamgeving verwijst naar de oorspronkelijke naam Commissie Ziekenhuisvoorzieningen. De commissie bestaat uit openbare en interne accountants die werkzaam zijn voor de zorgaanbieders in de zorgsector. De zorgsector
bestaat uit de sectoren Cure, Care en GGZ. Meer specifiek betreft dit de medisch specialistische zorg, GGZ-zorg, Wmo en Jeugdzorg, Wijkverpleging en Forensische Zorg. De commissie fungeert ook als adviesorgaan voor het NBA bestuur.

Werkgebied

Coziek vervult een adviserende en cooerdinerende rol voor accountants, vooral waar het gaat om de interpretatie van regelgeving naar de dagelijkse praktijk en de rol van de accountant. Coziek onderhoudt periodiek contacten met diverse partijen in de sector waaronder NZa, VWS, Justitie, WFZ en
brancheorganisaties.

Thema's zijn onder andere:

* regelgeving,
* jaarrekeningen,
* bekostigingsverantwoordingen en
* subsidieafrekeningen.

Coziek voert in een vroeg stadium overleg over de uitvoerbaarheid van nieuwe regelingen, vanuit het perspectief van verantwoording en controleerbaarheid in de praktijk.

Profielschets

Van u als kandidaat verwachten we specifieke deskundigheid op het gebied van zorgsectoren Care en GGZ, waarbij kennis en ervaring in de Cure tot de aanbeveling strekt. U bent als openbaar accountant werkzaam in de sector, fungeert op partner dan wel senior directorniveau en beschikt over een
brede, representatieve portefeuille in de zorgsector

Profielkenmerken

* Van onbesproken gedrag en geen belangentegenstelling uit hoofde van andere nevenactiviteiten.
* Goede communicatieve vaardigheden en een breed netwerk in de bovengenoemde sectoren.
* Werkzaam bij een accountantskantoor met substantieel aandeel in de zorgsector en in een positie met voldoende gezag en senioriteit.
* Ervaring met en inzicht in bestuurlijke verhoudingen en processen.
* Deelname aan 10 plenaire vergaderingen per jaar van gemiddeld 2,5 `a 3 uur exclusief voorbereiding.
* Inbreng bij een of meer werkgroepen die betrekking hebben op bovengenoemde sectoren, waarbij wekelijks overleg dan wel conference-calls plaats kunnen vinden.
* Beschikbaarheid voor externe overleggen met sector gerelateerde brancheorganisaties, toezichthouders en andere relevante partijen.
* Bereidheid om mee te schrijven aan relevante publicaties die vanuit Coziek worden opgestart dan wel waarbij Coziek als sectorcommissie direct betrokken is.
* Geschiktheid voor het vervullen van een brugfunctie tussen het NBA bestuur, de accountants in de sector en andere stakeholders.

Leden van de commissie worden door de NBA benoemd voor een periode van vier jaar met optioneel een tweede termijn. De commissieleden ontvangen, indien men daar voor in aanmerking komt, een vergoeding volgens het NBA commissie reglement.

Aanmeldingsprocedure

U kunt reageren tot uiterlijk 10 december 2015, door per e-mail een brief met CV te sturen naar de secretaris van Coziek. Bij hem kunt u ook nadere informatie over de commissie opvragen.

Secretaris Coziek
Michel Admiraal RA
E-mail: m.admiraal @nba.nl
Telefoon 020-3010319

Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met de sollicitatiecommissie, waarna een benoemingsvoorstel aan het NBA bestuur wordt gedaan.

Download als pdf Print Verstuur
Tweet dit Deel dit op LinkedIn