Sandra Garcia Geraldino door geweld om het leven gebracht


19 november 2015 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

Tijdens de pro forma zitting vandaag in het onderzoek naar de dood van mevrouw Sandra Garcia Geraldino heeft de officier van justitie de bevindingen omtrent de doodsoorzaak bekend gemaakt. Volgens de rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut is de vrouw door geweld op het bovenlichaam
om het leven gekomen.

Op maandag 3 augustus van dit jaar deed haar dochter aangifte van vermissing. Zij had haar moeder voor het laatst gezien op vrijdag 31 juli. Daarna lukte het niet meer contact met haar moeder te leggen. Direct na de aangifte startte de politie een onderzoek. Op woensdag 5 augustus werd de
43-jarige ex-partner van Sandra Garcia Geraldino uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar vermissing.

Op zondag 16 augustus werd het lichaam van de vrouw gevonden, begraven in een bosperceel langs de Vecht nabij de Franciscusdreef in Utrecht. Sectie aan het lichaam heeft uitgewezen dat zij door geweld om het leven is gekomen; zij had vier gebroken ribben, klaplongen en een geperforeerde lever.
De officier van justitie verdenkt de 43-jarige man van de moord of doodslag en het wegmaken van het lichaam van Sandra Garcia Geraldino.

Het onderzoek, zowel tactisch als technisch maar ook naar de persoon van de verdachte is nog niet afgerond. De zaak zal opnieuw worden behandeld op 12 februari 2016, naar verwachting zal dit opnieuw geen inhoudelijke behandeling worden.

Deel dit op

*