Spirulinaproducent wint ASN Bank Wereldprijs


Spireaux heeft de achtste ASN Bank Wereldprijs gewonnen in de categorie "Eerlijke handel, mode en voeding". Spireaux ontwikkelde een bioreactor waarmee spirulina lokaal, dus ook in Nederland, kan worden geproduceerd. Zo maakt Spireaux gezonde eiwitten voor een fractie van de ecologische kosten
van dierlijke eiwitten.

Bovendien gaat het project ondervoeding te lijf. Spirulina, een zoutwateralg, zit immers bomvol eiwitten, omegavetzuren, vitamines en mineralen. Het versterkt het immuunsysteem en bevordert de ontwikkeling van de hersenen.

Prijsuitreiking op 19 november
Spireaux ontving de prijs van 8.000 euro tijdens de prijsuitreiking op 19 november in LE:EN in Utrecht. E-trailer won dit jaar de publieksprijs van 5.000 euro. Dit initiatief kreeg de meeste stemmen van het publiek, dat in totaal 1.322 stemmen uitbracht. De vijf winnaars kregen een bedrag van
5.000 tot 10.000 euro en begeleiding om hun project succesvol door te ontwikkelen.

Dit zijn de prijswinnaars in elk thema:

Zorg en Welzijn: Legbank brengt comfortabele prothesekokers naar kwetsbare mensen in lage-inkomenslanden die een onderbeen missen. Dankzij de nieuwe techniek van Legbank wordt het eenvoudiger en betaalbaarder om protheses te maken.

Veiligheid en Sociale Cohesie: Tra-Digitale Hybride is een bouwsysteem dat nieuwe technologie gebruikt om in sloppenwijken veilige woningen te realiseren die door de bewoners zelf worden gebouwd.

Eerlijke handel, mode en voeding: Spireaux kweekt verse spirulina in innovatieve photo-bioreactoren. Spirulina is een supergezonde, duurzame voedingsbron.

Kinderrechten en Onderwijs: In the loop is een spel dat het leuk en spannend maakt om onze complexe ecosystemen te begrijpen; zo creeert het aandacht voor het belang van een circulaire economie.

Duurzame energie, natuur en milieu: Sustainer Homes recyclet zeecontainers tot 's werelds eerste volledig zelfvoorzienende, duurzame, mobiele containerwoningen. De containers hebben geen aansluiting nodig en zijn daardoor gemakkelijk verplaatsbaar.

Publieksprijs: E-trailer levert elektrische aandrijving van caravans, zodat deze door iedere auto getrokken kunnen worden, ook door moderne, energiezuinige auto's.

Lees meer over de projecten.

Terug naar de social newsroom
Contactpersoon

Ruud Stevens
Adviseur externe communicatie
photo:Ruud Stevens ruud.stevens@asnbank.nl
070-3569353
/
06-10963432