Officiele opening Station Arnhem op 19 november

Datum publicatie: 16-11-2015 16:40

* Persuitnodiging

Negentien jaar na de eerste schetsen is Station Arnhem een feit. Op donderdag 19 november opent staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu het station officieel. De feestelijke openingshandeling vindt plaats om 18:30u in de stationshal.

De officiele opening wordt voorafgegaan door een feestelijk dagprogramma waarbij de reiziger centraal staat. Gedurende de dag zijn er onder andere diverse dans- en muziekoptredens.

Programma voor de pers:

16:45 uur Verzamelen pers in het kantoor van VGZ (bereikbaar via roltrappen stationshal)

17:00 uur Start bijeenkomst voor pers en genodigden

17:30 uur Korte speeches van:

* Clemens Cornielje (commissaris van de Koning provincie Gelderland)

* Herman Kaiser (burgemeester Arnhem)

* Pier Eringa (president-directeur ProRail)

* Roger van Boxtel (ceo NS)

18:00 uur Verplaatsen van de zaal bij VGZ naar de stationshal

18:30 uur Welkomstwoord en speech staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu)

18:35 uur Speech door Herman Kaiser, burgemeester van Arnhem

18:40 uur Officiele openingshandeling (fotomoment pers)

18:45 uur Muziek van Het Gelders Orkest

Aansluitend gelegenheid voor individuele interviews

Locatie

De bijeenkomst begint in het hoofdkantoor van verzekeraar VGZ aan de Nieuwe Stationsstraat 12, te bereiken via de roltrappen in de stationshal. Hier zal om 17:00 uur de bijeenkomst voor pers en genodigden starten waarbij verschillende speeches worden gehouden. De openingshandeling vindt om 18:30 uur plaats in de stationshal van station Arnhem.

Samenwerking

Met het nieuwe station Arnhem heeft de stad een ov-terminal gekregen met een capaciteit tot 110.000 reizigers per dag, waarbij de verschillende vervoersstromen samenkomen. Daarmee is Arnhem het grootste station van oost Nederland. Voor de bouw van het station hebben verschillende partijen de afgelopen jaren intensief samengewerkt: ProRail, NS, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Gemeente Arnhem, architectenbureau UNStudio en bouwcombinatie Ballast Nedam - BAM.

Aanmelden

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van het station. Graag verzoeken wij u zich hiervoor aan te melden. Na aanmelding sturen wij u het programmaboekje van de openingsdag en extra informatie over het station toe.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze uitnodiging, interviewverzoeken willen doen of zich aanmelden voor de opening van het station, dan mag u contact opnemen met: Franc de Korte, woordvoerder ProRail, franc.dekorte@prorail.nl of 0631323311.