IPH :IPH Groep benoemt Dau-Khoi NGUYEN, Master of Engineering and Computer Science (Ecole PolytechnIque und Telecom ParisTech), MBA INSEAD en ex-Amazon, tot Manager Digitaal en E-Business Group

IPH Groep benoemt Dau-Khoi NGUYEN,

Master of Engineering and Computer Science (Ecole PolytechnIque und Telecom ParisTech), MBA INSEAD en ex-Amazon, tot Manager Digitaal en E-Business Group (Chief Digital Officer) I

Parijs, 19 november 2015

Dau-Khoi NGUYEN, afgestudeerd ingenieur aan Telecom ParisTech, aangevuld met een MBA-diploma van het INSEAD, is al bijna tien jaar in diverse managementfuncties actief in de wereld van e-commerce en m-commerce in Europa. In het bijzonder als manager bij de wereldwijde marktleider Amazon. Deze functie heeft hij onderneem in Frankrijk, Nederland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk uitgeoefend, met een internationale carriere als resultaat.

Met deze aanstelling bevestigt de IPH Groep, Europees leider in de distributie van industriele producten, haar ambitie om te investeren in e-business. "Als leider van deze afdeling heeft Dau-Khoi NGUYEN de missie om de behoeften van klanten te begrijpen en een strategie te definieren en door te voeren waarmee de IPH Groep en haar dochterondernemingen in 3 jaar kunnen uitgroeien tot marktleiders op het gebied van e-commerce en m-commerce in Europa", aldus Pierre Pouletty, CEO van de IPH Groep.

Gedurende het afgelopen decennium heeft de IPH Groep verschillende e-business-oplossingen ontwikkeld binnen haar Europese dochterondernemingen: Zitec in Duitsland, Orexad in Frankrijk, Biesheuvel Techniek in Nederland en D'Hont in Belgie. Deze zijn toegesneden op de uiteenlopende profielen van industriele klanten en hun verwachtingen.

Voor de belangrijkste klanten (BMW, EDF, Air France, Areva) zijn e-catalogi ontworpen die op grote B2B-marktplaatsen (Ariba, Hubwoo, Wallmedien, Poet) of gepersonaliseerde websites worden gehost, gecombineerd met elektronische connecties voor data-uitwisseling met informatie- en managementsystemen. Ook zijn er oplossingen gecreeerd voor voorraadbeheer en volledige logistieke afhandeling met scanners. Op deze wijze zijn meer dan 60.000 verschillende producten verkocht aan klanten.

Voor alle klanten (van freelancers tot aan multi-nationals, inclusief distributeurs over de gehele wereld) zijn commerciele websites ontwikkeld zoals zitec-shop.de, orexad.com, btshop.nl en dhont.eu, waarop momenteel ruim 600.000 producten worden aangeboden.

Sinds 2014 worden diverse online betalingsmogelijkheden aangeboden, die de werving van nieuwe klanten vereenvoudigen en zo snel kunnen profiteren van het ruime aanbod aan industriele producten.

Als aanvulling op het netwerk van lokale vestigingen is e-business voor de IPH Groep een centraal element in haar strategie om meerwaarde te creeren voor haar klanten en om verder door te groeien.

Foto op aanvraag beschikbaar voor de pers.

IPH Groep

De IPH Groep opereert in meerdere landen onder verschillende namen: OREXAD in Frankrijk, D'HONT in Belgie, ZITEC en KISTENPFENNIG in Duitsland, BIESHEUVEL TECHNIEK in Nederland, NOVOTECH in Roemenie en ROBOD in Polen. IPH realiseert in 280 vestigingen met bijna 4.000 medewerkers een omzet van bijna 1,1 miljard euro. Deze groep behoort tot de grootste distributieconcerns van Europa op het gebied van Industrial Supply. Al dan niet vertegenwoordigd door een van haar dochterondernemingen is IPH de nr. 1 in Frankrijk, de nr. 1 in Duitsland op gebied van aandrijftechniek, de nr. 1 in Italie in aandrijftechniek, de nr. 2 in Nederland en de nr. 3 in Belgie. IPH heeft maar liefst 100.000 actieve klanten en 10.000 leveranciers en opereert in 6 productsegmenten: Aandrijftechniek, Machining, Assemblage, Tools, Persoonlijke bescherming en Werkplaatsuitrusting. Het segment Aandrijftechniek is goed voor 40% van de omzet. www.group-iph.com