Nederlander ongerust maar reist wel naar Parijs

Nederlander ongerust maar reist wel naar Parijs

De aanslagen in Parijs die afgelopen vrijdagavond hebben plaatsgevonden, hebben geen effect gehad op het aantal boekingen en annuleringen van reizen naar de Franse hoofdstad. Dat meldt online reisorganisatie WTC.nl. Zij krijgen wel dagelijks substantieel meer bezorgde telefoontjes, maar het weerhoudt Nederlanders er niet van naar Frankrijk af te reizen.

De recente aanslagen van vrijdag de 13e november en begin dit jaar op Charlie Hebdo zorgen samen voor extra veel dreiging in Frankrijk. Ook de aandelen van vliegtuigmaatschappijen zijn maandag na de aanslagenlicht gedaald. Toch heeft WTC.nl geen reisannuleringen ontvangen.

Veel meer telefoontjes

"Mensen zijn bang. Dat merkt ons team aan de hoeveelheid ongeruste telefoontjes na de terroristische aanslagen van vrijdag. Maar omdat Nederland geen negatief reisadvies heeft afgegeven, kunnen we onze klanten goed geruststellen. Al onze reizen naar Parijs en Frankrijk gaan gewoon door en de veiligheid in Parijs is enorm aangescherpt,* vertelt Bob Rus, directeur van WTC.nl.