Start ‘Susan’s road to Rio’

PERSBERICHT VAN DE ‘VRIENDEN VAN SUSAN KUIJKEN’

Nijmegen, 19 november 2015

START ‘SUSAN’S ROAD TO RIO’

Vandaag zijn enkele ‘vrienden’ van Susan Kuijken gestart met een actie om Susan te helpen haar droom te verwezenlijken. Susan wil volgend jaar een medaille halen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze veroverde tijdens het EK Atletiek 2014 in Zürich brons op de 5000m. Afgelopen zomer werd ze tijdens het WK Atletiek in Beijing knap 10e op de 10.000m en 8e op de 5000m. Aan beide evenementen kon ze op het nippertje deelnemen, net hersteld van een blessure.

Susan heeft haar ‘Road to Rio’ in nauw overleg met haar Australische coach Nic Bideau uitgestippeld. Beiden werken heel zorgvuldig en geleidelijk toe naar Rio. Kuijken: “ik wil me volledig richten op mijn Olympische droom. Om risico's op blessures te minimaliseren, wil ik heel weinig wedstrijden lopen. Ik weet uit ervaring dat ik niet per se wedstrijden hoef te lopen om een topprestatie te leveren. Het is me vorig jaar gelukt bij het EK en deze zomer bij het WK Atletiek. Maar in Rio wil ik eens een keer ruim op tijd ‘klaar’ zijn met de voorbereiding, zonder inhaalrace tegen de blessureklok”. Deze even moedige als drastische keuze van Susan betekent dat ze het komend jaar inkomsten uit het lucratieve wedstrijdcircuit gaat mislopen. En dat terwijl ze, als snelste niet-Afrikaanse atlete, daar inmiddels een heuse publiekstrekker is.

Susan’s Xristmas Xross: de duurste cross ter wereld

De initiatiefnemers van Susan’s Road to Rio hopen zoveel middelen te verwerven dat “Susan zich onbekommerd en volledig kan richten op het realiseren van haar droom”. Ze willen hun doel bereiken door het werven van gouden, zilveren en bronzen sponsors en het organiseren van ‘de duurste cross ter wereld’: Susan’s Xristmas Xross (SXX). Deze ‘flashrun’ over 5000m zal –zoveel is zeker- plaatsvinden op 3e kerstdag, zondag 27 december, “ergens in (de buurt van) Nijmegen”. Pas op derde kerstdag wordt de exacte locatie bekendgemaakt. Een startnummer kost € 50,-. Inschrijven kan via susankuijken.com/road-to-rio.

Club van 100

Daarnaast starten haar ‘vrienden’ een ‘Club van 100’. Iedereen die € 100,- betaalt, wordt ‘lid’ van deze club en ontvangt een ‘Road-to-Rio’ T-shirt (winkelwaarde € 25,-) en een startnummer voor SXX. Daarnaast kunnen de leden van de Club van 100 gezamenlijk de Olympische finale van de 10.000m zien op een nader te bepalen locatie op vrijdag 12 augustus 2016 om 16.10 uur (Nederlandse tijd). Aanmelden voor de Club van 100: susankuijken.com/road-to-rio.

T-shirt Susan’s Road to Rio

Speciaal voor deze actie heeft striptekenaar Rob Derks van de Nijmeegse Studio Noodweer een beeldmerk ontworpen voor een Road to Rio T-shirt. Het T-shirt is binnenkort te bestellen via Susan’s website en de winkel van Run2Day in Nijmegen. De vrienden van Susan zullen de opbrengst van de SXX, het T-shirt en de sponsorbijdragen geheel ten goede laten komen aan Susan’s voorbereiding op Rio. Meer informatie Voor meer informatie over Susan’s Road to Rio zie: susankuijken.com/road-to-rio