Popronde maakt balans op en eindigt groots in Amsterdam

Nijmegen, 19-11-2015.

Persbericht.

Popronde maakt balans op en eindigt groots in Amsterdam.

Reizend festival gaat laatste weekend in met Poprondes Breda, Enschede en Amersfoort, om groots af te sluiten in Q-Factory Amsterdam. De balans: wederom een recordaantal optredens en deelnemende locaties.

De Popronde gaat haar laatste reguliere weekend in met Poprondes Breda, Enschede en Amersfoort, om volgende week zaterdag, 28 november, groots te eindigen in Q-Factory, Amsterdam. Tijdens deze afsluiting van een succesvolle editie zullen tussen 19.00 uur en 04.00 uur 31 acts uit de selectie van 2015 op 5 podia nog één laatste een Popronde-optreden geven.

Overdag, voorafgaand, vindt het Popsport Showcasefestival + bazaar plaats, de jaarafsluiter van het landelijke coachingsprogramma voor jonge, getalenteerde acts. Aansluitend luidt Convoi Exceptional het Popronde eindfeest in. Zowel Popsport (regionaal en landelijk) als Popronde (lokaal, regionaal, landelijk) spelen een prominente rol in de keten van talentontwikkeling popmuziek in Nederland. Waar gerichte coaching van jong talent en vele meters maken op live podia allemaal toe kan leiden, is op die 28e november op één dag en in een logische volgorde te zien.

De balans van 2015.

In totaal werden er tijdens Popronde 2015 1384 optredens gegeven op 692 podia, door 135 geselecteerde acts. Zowel het aantal optredens, als het aantal deelnemende podia is een nieuw record in de geschiedenis van de Popronde, en dat record geeft aan dat het festival vitaal is, steeds populairder wordt.

Dit jaar werden voor het eerst ook Poprondes op de zondag georganiseerd; zeven nieuwe steden werden toegevoegd aan het tourschema, allen bleken een waardevolle toevoeging.

De publieke opkomst van de editie 2015 was in de meeste steden zeer goed, hoger dan voorgaande edities. Naar verwachting zullen na volgende week tenminste 125.000 mensen kennis hebben gemaakt met optredens van interessante opkomende Nederlandse acts als HAEVN en The Brahms, die in de voetsporen treden van oud deelnemers als Racoon, Chef’Special, Kensington, De Staat, John Coffey, Dotan en recenter PAUW, Rondé, CUT_ en The Indien.

Op tour met Popronde in 2016?

De inschrijving voor Popronde 2016 kan vanaf 1 december online via www.popronde.nl.

Meer informatie over het programma in elke stad, alle geselecteerde bands, filmpjes en foto’s van alle meetourende bands zijn te vinden op www.popronde.nl

Popronde 2015: 1384 optredens op 692 locaties in 37 steden, door 135 geselecteerde acts.