Maximale bescherming voor Nederland

Bontes / Van Klaveren

Maximale bescherming voor Nederland

19/11/2015

In de Kamer, Spreekteksten Louis

Voorzitter, premier Rutte zei het vorige week - eindelijk: "we zijn in oorlog". De jihadistische aanslagen door IS in Parijs zijn een aanval op onze manier van leven, een aanval op onze vrijheid. De wereld is geschokt, maar kan niet verbaasd zijn. De jihad slaat steeds weer toe in het Westen: in New York, in Washington, in Madrid, in Londen en nu dus - net als eerder dit jaar - in Parijs.

En, Voorzitter, tegen iedereen die zich afvraagt of zo'n jihadistische aanval ook in Nederland kan gebeuren, zeg ik: die heeft al plaatsgevonden. Al meer dan tien jaar geleden. Theo van Gogh werd in Amsterdam afgeslacht, door een jihadist.

Het verband, voorzitter, tussen al die afschuwelijke slachtingen en de bron waaruit zij voortkomen valt niet te ontkennen: de jihad is onderdeel van de islam. Maar, voorzitter, onze politiek elite kijkt weg en durft het woord `islam' niet in de mond te nemen.

Voorzitter, wij moeten ons maximaal beschermen tegen de jihad. Ik stel de volgende maatregelen voor:

1. Voer opnieuw grenscontroles in. Dat willen niet alleen wij, dat wil 70 procent van de Nederlandse bevolking.

2. Sluit de grenzen voor asielzoekers. Er kunnen IS-jihadisten tussen zitten. Wij willen uitsluitend opvang in de eigen regio.

3. Introduceer een streng immigratiebeleid, naar Australisch model. Alleen immigranten die iets aan onze samenleving toevoegen zijn wat ons betreft nog welkom.

4. Investeer fors in onze veiligheid. Wij willen veel meer geld voor politie, defensie en onze inlichtingendiensten. Op termijn moet er minstens 6 miljard bij.

5. Wij willen dat de politie, de marechaussee en ook militairen veel vaker dan nu zichtbaar zijn. Op stations, bij overheidsgebouwen, bij Joodse instellingen en bij grote evenementen. Zij moeten ook veel zwaarder worden bewapend.

6. Voer administratieve detentie in. Is het kabinet bereid - net als in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australie - de mogelijkheid te creeren jihadisten preventief vast te zetten?

Kortom, voorzitter, het kabinet moet ons land maximaal beschermen, daarbij niet gehinderd door enige vorm van politieke correctheid. De tijd van wegkijken is nu echt voorbij. We zijn in oorlog. We moeten IS vernietigen. Niet alleen in Irak, maar ook in Syrie.

Dank u wel.