Belastingplan 2016 - Onafhankelijke Fractie Klein

Afgelopen woensdag werd gestemd over het belastingplan 2016. Een bijzonder onderhandelingsfestijn dit jaar, omdat niet alleen een meerderheid in Tweede Kamer gevonden moet worden, maar ook in de Eerste Kamer. Norbert Klein: "Er wordt nu 5 miljard euro ingezet met als doel banen te creeren.

Niet via een fundamentele herziening, maar via wat draaien aan de bestaande knoppen. Het is allerminst zeker of deze banen er wel gaan komen, terwijl deze 5 miljard euro nu niet meer ingezet kan worden voor een fundamentele verbetering van het belastingstelsel. Een gemiste kans!"

De discussie ging voornamelijk over het verschil tussen de eenverdieners en tweeverdieners. Als doekje voor het bloeden heeft Wiebes onder andere de kinderbijslag verhoogt om de oppositie wat gunstiger te stemmen. Norbert Klein: "Wat hebben de werkloze 45 plussers hieraan? Zij hebben vaak geen kinderen die de leeftijd nog hebben om in aanmerking te komen voor kinderbijslag."

Omdat dit belastingplan de onevenwichtigheid tussen groepen mensen niet oplost en al helemaal geen stap op weg is naar die broodnodige fundamentele belastingherziening, heeft Norbert Klein tegen het belastingplan gestemd.