Keijzer: Besteed extra geld voor verpleeghuiszorg volledig aan bewoners

19/11/2015Keijzer: Besteed extra geld voor verpleeghuiszorg volledig aan bewoners

Dat er 110 miljoen euro extra naar de verpleeghuiszorg gaat, voor de verbetering van de kwaliteit van leven van de bewoners, is heel mooi. Maar ga niet een heel systeem optuigen om te controleren of dit geld wel goed besteed wordt, dat is zonde van het geld. Dat zei Mona Keijzer, toen dit onderwerp deze week aan de orde kwam in de Tweede Kamer.

Keijzer: "Het is goed dat de bewoners en het personeel mogen meepraten over hoe het geld besteed gaat worden. Het gaat weliswaar om 110 miljoen euro, maar dat is ongeveer 2 euro per bewoner per dag. Elke euro die besteed moet worden aan boekhouding en verantwoording is dan zonde van het geld. Zorgpersoneel zwicht nu al onder de hoeveelheid papier die ze in moet vullen."

Volgens Keijzer wordt er in de Tweede Kamer veel gesproken over vermindering van regeldruk. Minder papierwerk, minder regels, meer tijd voor het verlenen van zorg. Dat laatste is volgens haar juist de reden waarom mensen in de zorg zijn gaan werken. "Val het zorgpersoneel daarom niet lastig met weer een nieuw verantwoordingssysteem. Besteed het extra geld volledig aan de mensen die in verpleeghuizen wonen."

Trefwoorden

* Verpleeghuiszorg * zorgpersoneel * Mona Keijzer