1e steen Brightlabs op Brightlands Campus Greenport Venlo

Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur heeft vandaag in de Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw laboratorium, een initiatief van het bedrijf Brigthlabs BV.

De Brightlands Campus Greenport Venlo is een initiatief van de Universiteit Maastricht en de Provincie Limburg. De ontwikkeling van de campus gaat stap voor stap en voorziet in de realisatie van onderzoeksfaciliteiten, innovatieve bedrijven start ups en communitybuilding. Bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen hiervan gebruik gaan maken om kennis uit te wisselen en te investeren in onderzoek en innovatie. Voor de regio een cruciale ontwikkeling.

Brigthlabs BV verricht laboratoriumdiensten voor klanten in de voedingssector. Het wordt een een specialistisch lab om residuen en inhoudsstoffen in voeding te analyseren.

,,Het wordt een state-of-the-art lab," zegt Iwan Gijsbers. Hij is samen met Bart Kuijpers de initiatiefnemer van het bedrijf, dat ruim acht ton investeert in de onderneming. Daarvan draagt de provincie EUR 350.000,- bij. ,,Brightlabs versterkt de ontwikkeling van de campus voor andere ondernemers," zegt gedeputeerde Twan Beurskens. ,,Bovendien versterkt het bedrijf de werking van de open innovatie-gemeenschap voor bedrijven."

Het lab gaat samen met studenten en wetenschappers van de Universiteit Maastricht, HAS Hogeschool in Limburg en Fontys Hogeschool onderzoekprogramma's opstellen. Daarbij ligt de focus op voedsel, voeding en gezondheid. ,,De komst van Brightlabs toont aan dat ondernemers in ons concept van de campus geloven," zegt gedeputeerde Beurskens.

Op de campus in Venlo vestigde zich eerder al BrigthBox, een onderzoeks en onderwijs- centrum voor de high tech teelt van groenten. Dit is een gezamenlijk initiatief van Philips Horticulture LED Solutions, het Meterikse bedrijf Botany, HAS Hogeschool in Limburg en de Provincie Limburg.