Dom Henry Vesseur O.S.B. ontvangt abtszegen van kardinaal Eijk

Dom Henry Vesseur O.S.B. ontvangt abtszegen van kardinaal Eijk

19-11-2015

Dom Henry Vesseur O.S.B., de nieuwe abt van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem, ontving tijdens de Eucharistieviering op 16 november de abtszegening uit handen van kardinaal Eijk. Dom Vesseur is de vierde abt van de in 1945 gestichte abdij en is de opvolger van Dom Rien van den Heuvel, die op 3 september ontslag was verleend.

Beschrijving

Ook de Utrechtse hulpbisschop H. Woorts was aanwezig, evenals burgemeester Joosten van Doetinchem en wethouder Drenth. Abt Henry Vesseur werd geboren in 1959 in Leimuiden (Zuid-Holland). In 1979 trad hij in bij de benedictijnen van de abdij Sint Benedictusberg in Mamelis, gemeente Vaals. Daar legde hij op 8 september 1980 zijn eeuwige geloften af, in 1993 werd hij priester gewijd. In 1999 verhuisde hij naar de Slangenburg om de toen kleiner wordende gemeenschap te ondersteunen. Hij was er enkele jaren novicemeester en subprior. Als oblatenrector was hij verantwoordelijk voor de sterk groeiende groep van buiten het klooster levende mannen en vrouwen die zich door een belofte met de abdij verbinden tot een evangelisch leven in de geest van de Regel van Benedictus.

Mgr. Woorts feliciteert abt Henry Vesseur

Burgemeester Joosten van Doetinchem (midden) en Kardinaal Eijk in gesprek met broer en schoonzus van wethouder P.C. Drenth (Links) feliciteren de nieuwe abt abt Henry Vesseur