Luchthaven Reina Beatrix goed voorbereid op sterke groei in hoogseizoen

Luchthaven Reina Beatrix goed voorbereid op sterke groei in hoogseizoen

Oranjestad\Den Haag - De Arubaanse luchthaven Reina Beatrix voorspelt een recordaantal passagiers voor het komende hoogseizoen. Er zijn in elk geval 139.000 extra stoelen beschikbaar op vluchten naar Aruba.

Dat is een groei naar Aruba met zo'n 16 procent. Het hoogseizoen begint al in november, maar vanaf december wordt het echt druk op de luchthaven.

Van de verwachte extra stoelencapaciteit is 4 procent afkomstig uit de Verenigde Staten. De groei ontstaat doordat lokale luchtvaartmaatschappijen als Aruba Airlines en InselAir hun capaciteit combineren, waardoor extra stoelen beschikbaar zijn.

Ook United Airlines en American Airlines doen dat, laat Aruba Airport Authority (AAA) in een persbericht weten. De Amerikaanse maatschappijen zetten extra vluchten in met grotere toestellen vanuit hun belangrijkste hubs Houston, Newark en Charlotte.

Southwest Airlines begon dit jaar met vluchten vanuit Houston, Texas, zodat het westelijke deel van Amerika meer mogelijkheden heeft om naar Aruba te reizen. Dat is precies wat het plan van het ministerie van Toerisme en Aruba Tourism Authority (ATA) was: het aantrekken van meer toeristen uit verschillende markten.

Ook de Latijns-Amerikaanse markt is veelbelovend. Avianca en LAN uit Colombia en COPA airlines uit Panama hebben hun vertrektijden naar Aruba gewijzigd, waardoor AAA een toename verwacht van het vliegverkeer vanuit Colombia, Chili, Argentinie en Brazilie. Vanuit Europa zijn er nauwelijks wijzigingen. KLM en TUI veranderen niets in hun schema, maar er komen wel extra chartervluchten vanuit Manchester en London Gatwick.

Reina Beatrix verwerkte in 2014 2,5 miljoen passagiers, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2013. Ook wat betreft 2015 is AAA dus zeer optimistisch en verwacht het bedrijf een sterke groei.