Reest en Wieden begint maandag met de schouw


Reest en Wieden begint maandag met de schouw

Het waterschap Reest en Wieden start maandag 23 november met de schouw. Dan controleren medewerkers van het waterschap of bodem, taluds van en duikers in de schouwsloten schoon zijn. Op de website www.reestenwieden.nl wordt het schouwbeleid toegelicht en kan op de digitale kaarten worden
gezien welke sloten de schouwsloten zijn.
Door de hevige regenval is de controle van de schouwsloten vorige week uitgesteld. Door de hevige regenval stond het water zo hoog dat een goede controle niet mogelijk was.

Schone sloten en duikers belangrijk voor water af- en aanvoer

Schone sloten zijn belangrijk voor een goede wateraanvoer en -afvoer. Om wateroverlast te voorkomen moeten de sloten schoon worden gemaakt. Het waterschap kent drie categorieen sloten, te weten: watergangen, schouwsloten en overig water.

Het waterschap onderhoudt de zogenoemde watergangen. Dit is het hoofdwatersysteem. De tweede categorie sloten zijn de schouwsloten. De eigenaren van percelen grenzend aan schouwsloten zijn verplicht om deze te onderhouden en de duikers schoon te houden.

De laatste categorie sloten zijn overige wateren. Als deze sloten grenzen aan een aanliggend erf of land, is het voor de eigenaren en gebruikers ook belangrijk dat zij hun sloten onderhouden, maar die worden niet gecontroleerd door het waterschap.

Wat wordt er van u verwacht bij het onderhoud van de schouwsloten?
- het talud en de bodem van de schouwsloten maaien;
- de bodem uitdiepen tot de onderzijde van de eventuele aanwezige duikers;
- de duikers in de schouwsloten goed schoon maken.