Herinrichting Bijenlaan


[IMG]

In verband met de verkeersveiligheid wordt gestart met de reconstructie van de Bijenlaan. De werkzaamheden worden vanaf 25 november tot medio februari 2016 uitgevoerd. De weg wordt voor de tijd van de reconstructie in zijn geheel afgesloten.

Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid vanuit Sonniuswijk richting Son en Breugel via de Ockhuizenweg en Airborneweg. De Sonniuswijk zelf is vanaf de Rooijseweg bereikbaar via de Airborneweg en de Ockhuizenweg. Woonwijk Sonniuspark is bereikbaar via de Rooijseweg. De omleidingen zijn met
borden aangegeven. Woningen aan de Bijenlaan blijven bereikbaar.

Fietsverkeer vanuit Sonniuspark kan gebruik maken van een doorgang op de Beekjuffer. (zie kaartje).

De nieuwe Bijenlaan blijft een 30km/u wijkontsluitingsweg met plateaus op de hoofdkruisingen. Nabij de A50 komt een wegversmalling. Wegmarkeringen (zebra's en fietssuggestiestroken) worden aangebracht ter bevordering van de verkeersveiligheid.

Met de voorgenomen aanpassing van de Rooijseweg wordt niet eerder gestart tot de reconstructie van de Bijenlaan is afgerond. Hierover wordt u te zijner tijd nader geinformeerd.

Toelichting tijdens bewonersavond Sonniuspark

De herinrichting van de Bijenlaan is toegevoegd aan de agenda van de bewonersavond Sonniuspark op donderdag 26 november. Inwoners van het Sonniuspark en andere belangstellenden kunnen tijdens die avond de tekeningen van de reconstructie bekijken. De informatiebijeenkomst van 26 november is in
het combigebouw aan de Rooijseweg 1 en begint om 19.30 uur.