Lintje met fanfaremuziek voor Dora Mol - Commandeur


Dora Mol-Commandeur uit Wervershoof is toegetreden tot de Orde van Oranje Nassau. De felicitaties voor de onderscheiding, die zij vrijdagavond ontving, werden met fanfaremuziek van haar eigen `Sint Ceacilia' onderstreept

Lintje voor Dora

Vrijdag 20 november presenteerde Oud Wervershoof het 19e jaarboek `De Skriemer' in de Schoof in Wervershoof. Burgemeester Frank Streng was naar de Schoof gekomen om aan een van de leden van de Stichting Oud Wervershoof, Dora Mol (68) een Koninklijke onderscheiding uit te reiken.

Historie Wervershoof

Dora Mol is vanaf de eerste editie van het jaarboek verantwoordelijk voor de foto's in het boek. Daarnaast schreef zij jaarlijks een rubriek in de Skriemer. Naast het schrijfwerk was zij cooerdinator van de boekverkoop. Mevrouw Mol heeft deze vrijdag afscheid genomen van de redactie van De
Skriemer. Zij is medeoprichter van de werkgroep Oud Wervershoof, later omgedoopt tot Stichting Oud Wervershoof. Vanaf 1992 bestuurslid en jarenlang penningmeester en beheerder van het grote archief van de stichting en van het oude raadhuis.

Overige vrijwilligersactiviteiten

Naast haar werk voor de historische vereniging begeleidde mevrouw Mol vanaf 1964 tot 1972 de jeugdafdeling van de plaatselijke gymvereniging VVW. Verder was zij actief als vrijwilliger in verzorgingshuis Sint Jozef en cooerdineerde zij jarenlang de collecte voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

Vanaf 1958 tot 1972 was zij lid van muziekvereniging St. Caecilia. Daar zette zij zich ook in voor het organiseren van loterijen, concerten en rommelmarkten. Na jarenlang niet te hebben gespeeld, werd zij in 2008 opnieuw lid.

Als vrijwilliger in het repair-cafe is mevrouw Mol wekelijks beschikbaar om reparaties te verrichten aan voorwerpen en apparaten van mensen die dit zelf niet kunnen.