Vrijwilligers uit Bloemendaal in het zonnetje


vrijdag 20 november 2015
Vrijwilligers avond 2015

Op donderdag 19 november werd het jaarlijkse Vrijwilligersfeest gehouden in het gemeentehuis van Bloemendaal. De gemeente Bloemendaal wil met dit feest alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Uit de negen genomineerden werden drie vrijwilligers van het jaar gekozen. De jongerenprijs ging
naar Merel Schouten, de volwassenenprijs naar mevrouw An van Zuijlen en de groepsprijs naar de Buurtbus.

Vrijwilligers zelf vinden het allemaal heel vanzelfsprekend maar het werk van vrijwilligers is zo ontzettend belangrijk in onze maatschappij dat de gemeente Bloemendaal hen graag in het zonnetje zet. Ruim 150 vrijwilligers werden donderdagmiddag in de burgerzaal van het gemeentehuis
getrakteerd op een Vrijwilligers feest.

De winnaars over hun prijs:

Merel: "De nominatie was al bijzonder. De prijs winnen helemaal. Had het niet verwacht. Wat ik doe zie ik niet als vrijwilligerswerk, maar ik doe het omdat ik het gewoon leuk vind!"

An: "Ik dank de jury en iedereen in de zaal. Achteraf is het winnen van deze prijs mij te veel eer. Alle vrijwilligers verdienen deze prijs. Iedereen doet goed werk!"

Buurtbus: "Wij hebben na beraad ons toch aangemeld om in aanmerking te komen voor de prijs. Het is dankbaar werk wat we doen. De extra service die we bieden levert ons werkplezier op. Dat is wat je er als vrijwilliger voor terug krijgt!"

Het evenement was ingestoken vanuit een maatschappelijk karakter. We vinden het belangrijk dat alle partijen mee kunnen doen in Bloemendaal. Vandaar dat we De Ripper, een leer-werktraject in deze regio, de catering laten verzorgen.