21 november van 13.00 tot 15.00 vlootschouw gladheidbestrijdingsvoer..


Dit jaar neemt de gemeente weer maatregelen om gladheid te bestrijden. En ook u kunt een steentje bijdragen aan een veilig, winters Zoetermeer. Op 21 november 2015 tussen 13.00 en 15.00 houdt de gemeente Zoetermeer een vlootschouw op de Argonstraat 45.

Tijdens de vlootschouw kunnen bewoners en geinteresseerden de verschillende gladheidbestrijdingsvoertuigen bekijken en krijgen zij informatie over de werking van de voertuigen van medewerkers. Ook kan de zoutopslag en de menginstallatie bekeken worden.

Zo veilig mogelijk

De gemeente heeft geen strooiplicht, maar doet er alles aan om doorgaande wegen en fietspaden zo veilig mogelijk te maken. Bij dreigende gladheid strooit de gemeente preventief op de hoofd- en doorgaande wegen in de wijken. Ook wordt op doorgaande fietspaden gestrooid, net als de bushaltes en
bruggetjes in de wijk. Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/gladheid.

Gratis strooizout

Strooizout kunt u gratis ophalen bij de wijkpost of bij de afvalinzameling aan de Argonstraat 45. Twee afgestreken eetlepels zout (20 gram) is voldoende om een m2 te bestrooien. Gebruik weinig zout, dan spaart u het milieu en uw planten. Strooizout is niet geschikt voor consumptie. Houd
kinderen uit de buurt van het zout en gebruik bij het strooien handschoenen of een schepje. Was na gebruik uw handen. Vastgelopen sneeuw of ijs op uw pad? Maak het stroef met zand.