Hollands Verdriet, de oudste smartlappenband van Nederland uit Groningen bestaat 25 jaar

PERSBERICHT 12 oktober 2015

Hollands Verdriet, de oudste smartlappenband van Nederland uit Groningen bestaat 25 jaar.

Wat in 1990 is begonnen op de biljarttafel in de kantine van VV Helpman bestaat na 25 jaar nog steeds, Hollands Verdriet, de oudste smartlappenband in Nederland. Al vanaf de start kon de band genieten van een zekere populariteit. Zoals Jacques d'Ancona in de beginjaren al schreef in een recensie; 'Waar Hollands Verdriet komt is het feest, niet zomaar een feest, compleet feest'.

25 jaar later is dat nog steeds het geval en reist de band ook nu nog door het hele land. 'Ook na 25 jaar is het plezier er nog, tijdens het spelen, maar ook tijdens de reizen en in de pauzes. De lol die we achter het podium hebben met elkaar weten we ook nog steeds op het podium over te brengen op het publiek' vertelt frontman Ger Wierenga die samen met Arko Kok (basgitaar), Marcel Wierenga (gitaar), Michiel Kahmann (toetsen), Tjarri Kok (drums) en Rein de Vries (geluidsman) in de weekenden op stap is.

Het Nederlandstalige repertoire heeft de band niet alleen populariteit in Nederland gebracht maar ook in het buitenland. Zo heeft de band gespeeld in Duitsland, de Verenigde Staten, Nigeria, Oman, Syrië en Frankrijk. Op uitnodiging van Nederlandse gemeenschappen in het buitenland heeft Hollands Verdriet dus de nodige Airmiles verdiend. In 1994 speelde de band voor het Nederlands legioen in de Verenigde Staten tijdens het WK voetbal. 'In een limousine naar het podium gebracht worden, dat was toch wel wat anders dan op het fietsje naar de repetitieruimte' vertelt Rein de Vries.

Het 25 jarig jubileum wordt gevierd op zaterdag 21 november in het Platformtheater. Tijdens deze avond komen alle toenmalige bandleden ook langs om een paar nummers in de oude bezettingen te spelen. 'Het wordt een reis door de tijd, zowel muzikaal als ook de verhalen die zijn verzameld in al die jaren' aldus toetsenist Michiel Kahmann. Kaarten voor dit unieke jubileumconcert zijn in beperkte mate beschikbaar. Meer informatie daarover is te vinden op de website www.hollandsverdriet.nl of op de Facebook pagina: 25 jaar Hollands Verdriet.