De Jonge Klimaattop 2015

Utrecht, 19 november 2015

De Jonge Klimaattop 2015

PERSBERICHT – Op 21 november organiseren de Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling en Studenten voor Morgen de Jonge Klimaattop 2015: een klimaatconferentie voor en door jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Ruim 100 jongeren komen bijeen om een gezamenlijke Nederlandse boodschap te sturen naar de klimaattop COP21 in Parijs.

De Jonge Klimaatbeweging is een samenwerking van jongerenorganisaties tijdens de Klimaattop in Parijs. Ze zijn één stem naar de media, en sporen de Nederlandse overheid aan een ambitieus klimaatbeleid te hanteren doormiddel van het Manifest van de Jonge Klimaatbeweging. Op de Jonge Klimaattop zullen twee persvoorlichters verkozen worden, die namens de Jonge Klimaatbeweging tijdens de Klimaattop de media zullen benaderen. Op de Klimaatparade, 29 november in Amsterdam, zal het Manifest worden gepresenteerd aan het aanwezige publiek.

De Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling mogen in december uit naam van de Nederlandse jongeren aanwezig zijn op de Klimaattop in Parijs. Ook zullen de uitkomsten van de Jonge Klimaattop 2015 worden besproken tijdens de internationale jongerenconferentie in Parijs (26-28 november) en zullen ze als input dienen voor de klimaatonderhandelingen in Parijs (1-12 december) via het platform Pathway to Paris. De dag richt zich op Nederlandse jongeren tussen 12 en 30 jaar, van middelbare scholier tot afgestudeerden.

Op het programma staan verschillende lezingen, discussierondes, workshops én thema-films in de bioscoop. Zo wordt er een lezing gegeven door oud Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling over zes jaar klimaatonderhandelingen. Wordt er gediscussieerd over klimaat en de VN, klimaatverandering op school en klimaatbewust consumeren. Óók is er een sessie speciaal voor middelbare scholieren. Op de Jonge Klimaattop zal worden afgesloten met de eerste publieke presentatie van het Manifest van de Jonge Klimaatbeweging.

De Jonge Klimaattop 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door alle deelnemende organisaties: gastheer ROC Midden Nederland, Green Office Utrecht, Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling en Studenten voor Morgen.

Dag: zaterdag 21 november

Tijd: 11.00-18.00

Locatie: ROC Midden Nederland, Vondellaan 174 te Utrecht