KU Leuven vraagt extra waakzaamheid - KU Leuven

2015 NOV 16. Naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau bezorgde de KU Leuven zonet onderstaand bericht aan haar studenten en personeel.

KU Leuven vraagt extra waakzaamheid

Geachte collega

Beste student

De aanslagen van de voorbije weken lieten niemand onberoerd. Het dreigingsniveau in Brussel werd in de nacht van 20 op 21 november verhoogd van 3 naar 4, voor de rest van Belgie blijft dit op 3. KU Leuven neemt deze situatie ernstig, maar benadrukt dat er op dit moment geen concrete dreiging is aan de universiteit.

De activiteiten op de campussen in Brussel (Campus Brussel en Campus Sint-Lucas Brussel) worden afgelast en de campussen blijven het hele weekend gesloten. De activiteiten in het kader van de Dag van de Wetenschap in het BRONKS jeugdtheater waar ook de KU Leuven aan deelnam worden afgelast.

We willen de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen en vragen u om alert te zijn. In overleg met de politie vragen we u om verdachte personen of situaties te melden aan onze veiligheidsdiensten via het nummer 016 32 22 22 (Centrale Dispatch KU Leuven). Vermeld daarbij steeds de exacte plaats en de omstandigheden van de verdachte situatie, en geef ook een beschrijving van de betrokken personen en/of voertuigen. Dit nummer geldt voor alle campussen van KU Leuven. Onze diensten nemen dit dan verder op met de politie.

Vriendelijke groet

Rik Torfs

Rector KU Leuven