The Great Ethiopian Run; "Most exciting run in the world"


Train op grote hoogte en loop mee met de “Great Ethiopian Run” voor kids met een beperking van Proniños

ADDIS ABEBA, ETHIOPIE, 20150609 -- Stichting Proniños organiseert in samenwerking met reisorganisatie TEX een unieke hardloopreis. Op 22 november 2015 staat er namelijk een uitdagend hardloopevent op stapel waar jij aan mee kunt doen: the Great Ethiopian Run in Addis Abeba! Het is het grootste hardloopevenement van Afrika en volgens Brendan Forster, voorzitter van NOVA International, de ‘most exciting race in the world’: 10 kilometer hardlopen op 2500m hoogte!

Addis Abeba, dé hardloopstad ter wereld

Rondom dit hardloopevent hebben we een unieke reis samengesteld voor mensen die houden van reizen en hardlopen. De reis is gericht op kennismaking met Addis Abeba, dé hardloophoofdstad ter wereld en met Ethiopische hardlopers. Samen met hen organiseren we allerlei activiteiten en ga je op hoogtestage in de bergen.

Hardloopreis met een missie

Onze lokale partner in Ethiopië is Dires for Development. Deze organisatie zet in op het creëren van kansen voor kinderen met een beperking op het gebied van onderwijs en sport. Door hun uiteenlopende projecten en uitgebreide netwerk zijn we in staat om een geweldig programma samen te stellen. De hardloopreis kost € 1.399 per persoon en daarnaast vragen wij een minimale sponsorbijdrage van € 700. De sponsoropbrengst gaat volledig naar het Proniños-project in Ethiopië.

Kinderen met een beperking krijgen zo een kans

Proniños is een vrijwilligersorganisatie die in Ethiopië kinderen met een beperking sociaal en financieel onderwijs aanbiedt van Aflatoun. Deze kwetsbare groep kinderen heeft in landen als Ethiopië nauwelijks een kans op een goede toekomst. Door juist deze kinderen dit onderwijsprogramma te bieden, krijgen ze meer zelfvertrouwen, ontdekken ze hun talenten en ze leren ze een sociale minionderneming op te zetten om hun kansen te vergroten op een (financieel) onafhankelijke toekomst. Met het sponsorbedrag van € 700 kan een klas een jaar lang dit onderwijsprogramma volgen en tijdens de reis maak je persoonlijk kennis met ‘jouw’ kinderen!

Ren je mee met de I Run 4 Ethiopia

Meld je aan via IRun4Ethiopia@stichtingproninos.nl

Website: www.stichtingproninos.nl





Stichting Pronios