Politie vindt harddrugs bij controle in cafe Liberte Lounge


Politie vindt harddrugs bij controle in cafe Liberte Lounge

Laatste update:
22-11-2015 | 14:20

Roosendaal - Tijdens een integrale controle door gemeente en politie heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag jongstleden in horecagelegenheid Liberte Lounge in Roosendaal onder andere een aanzienlijke hoeveelheid XTC-pillen aangetroffen. Het pand is direct gesloten.

Politie en inspecteurs van het gemeentelijk team Veiligheid, Toezicht & Handhaving controleerden de horecagelegenheid op de drank- en horecavergunning en op de horeca-exploitatievergunning. Vanwege het integrale karakter van de controle vonden er ook andere inspecties plaats. Aanleiding voor
de integrale controle waren een wijziging in de horeca-exploitatie en uiteenlopende meldingen over overlast.

Drugs

Tijdens de controle in het cafe werd een zakje met ruim vijftig XTC-pillen gevonden en kleine hoeveelheden cocaine en hennep. De controles verliepen rustig. In de horecagelegenheid waren op dat moment 28 mensen aanwezig. Van hen is de identiteit vastgesteld.

Bestuursrechtelijke maatregelen

Burgemeester Jacques Niederer: "Iedereen weet dat dergelijke hoeveelheden harddrugs verboden zijn. Daarom overweeg ik bestuursrechtelijke maatregelen. Dat kan betekenen dat ik tot sluiting voor langere tijd overga. Ik neem daarover op korte termijn een besluit."