Dag van de wetenschap aan de KU Leuven

17 NOV. 2015. Op zondag 22 november zetten verschillende Leuvense instellingen de deuren wagenwijd open voor wetenschap in al haar facetten. In Leuven, de Stad van de Wetenschap, kun je op 9 verschillende locaties deelnemen aan allerlei activiteiten. Met activiteiten op haar campussen is de KU Leuven tijdens de Dag van de Wetenschap actief over heel Vlaanderen.

Een greep uit het grote aanbod in Leuven: Op een wetenschapsbeurs in de Universiteitshal kun je jouw brein een volledige work-out geven door middel van een reeks cooerdinatie-oefeningen. Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika laat je er kennismaken met het belangrijkste voedsel in Afrika terwijl de onderzoekersgroep MapTap je alles leert over netwerking in de 17^de eeuw. Daarnaast tonen onderzoekers hoe je kijkt met je ogen en hoe je hersenen omgaan met deze informatie.

In het Museum voor Dierkunde aanschouw je het skelet van een walvis, terwijl je in de Universiteitsbibliotheek een bezoek kunt brengen aan de wiskundetentoonstelling IMAGINARY. Op Campus Arenberg neem je plaats in een echte racewagen. Ook in Museum M, het Radiohuis, Imec en de Bakala Academy zijn er activiteiten.

Ook op de campussen van de KU Leuven kun je deelnemen aan wetenschapsactiviteiten. Zo kan je op Campus Oostende experimenteren met draadloze energie en op de Technologiecampus in Gent een nightvision camera maken. Een overzicht van de activiteiten per campus vind je hier:

* Campus Leuven, Diepenbeek en Brussel

* Campus Kulak Kortrijk

* Campus Oostende

* Faculteit Architectuur

* Technologiecampus De Nayer

* Technologiecampus Geel

* Technologiecampus Gent

Je bent van harte uitgenodigd om de activiteiten van de Dag van de Wetenschap in Leuven en op de campussen van de KU Leuven bij te wonen.

Praktisch

zondag 22 november, 10 - 17u.

Leuven, verschillende locaties

Campussen KU Leuven

Programma Leuven: www.stadvandewetenschap.be

Programma Vlaanderen: www.dagvandewetenschap.be

Zoek op organisator > KU Leuven / KU Leuven (Campus ...)