Zeker buiten de piste – Bergsportdag Winter

PERSBERICHT

Woerden, 18 november 2015

Zeker buiten de piste – Bergsportdag Winter

Zondag 22 november in Jaarbeurs Utrecht

Voor wintersporters die alles te weten willen komen over winterbergsporten als toerskiën en sneeuwschoenwandelen, sledehondentochten, winterkamperen en ijsklimmen organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) aanstaande zondag 22 november de Bergsportdag Winter. Dit jaar heeft de NKBV extreemalpinist Ueli Steck naar de Jaarbeurs Utrecht gehaald voor een lezing.

Steck beklom afgelopen zomer alle 82 bergen boven de 4000 meter in de Alpen en zette meerdere snelheidsrecords op zijn naam tijdens beklimmingen van de Eiger, Mattherhorn en meerdere toppen in de Himalaya. Naast de lezing van Ueli Steck gaat op de Bergsportdag Winter de film Metanoia over het leven van Lowe Alpine oprichter Jeff Lowe in première. Ook tweevoudig Nederlands kampioen freeride Paul de Groot en paralympisch skiër Kees-Jan van der Klooster geven lezingen. Bekijk het volledige programma op http://bergsportdag.nkbv.nl/.

Naast de inspirerende lezingen te volgen, kan de bezoeker zich laten voorlichten over wintersporten zoals toerskiën en sneeuwschoenwandelen, sledehondentochten, winterkamperen en ijsklimmen. Wie off-piste kan skiën kan ook toerskiën. Toerskiën is dé off-piste wintersport. Een ervaring om nooit te vergeten. Wie er eenmaal van heeft geproefd, wil elk jaar weer. En misschien wel verder en hoger? Maar hoe doe je dat op een veilige manier? En welke uitrusting heb je nodig? Op dit soort vragen geeft de Bergsportdag Winter antwoord zodat je zeker buiten de piste gaat. Je test lawine airbags, snijdt je eigen stijgvellen en volgt workshops in off-piste wintersporten als toerskiën en sneeuwschoenwandelen.

Over de NKBV

De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging verbindt mensen met een passie voor bergsport. Het voorlichten van haar 58.000 leden, maar ook niet-leden, om de klim- en bergsportactiviteiten op een veilige manier te beoefenen en te beleven, is een van de belangrijkste taken van de NKBV. Ze is normstellend als het gaat om het veilig beoefenen van de bergsport. Kijk op http://nkbv.nl/ voor meer informatie.

Bergsportdag Winter 2015

Datum: 22 november

Toegang: Gratis voor NKBV-leden, anders €5,-

Geopend: 09.30 - 17.00 uur

Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Info (lezingen, programma en exposanten): http://bergsportdag.nkbv.nl/