Emmense jeugdlintjes uitgereikt


Emmense jeugdlintjes uitgereikt

23 november 2015
Vrijdag 20 november ontvingen de jonge helden Keon Hofman en Selma Velagic een lintje van wethouder Rene van der Weide. Dit als blijk van waardering voor de bijzondere manier waarop zij zich hebben ingezet voor anderen en zo een positieve bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij.

Selma (11) uit Emmen heeft een actie voor Bosnie gehouden samen met de leerlingenraad. Daarbij heeft de leerlingenraad geholpen. Er waren overstromingen in Bosnie. Daar woont nog familie van Selma. Er is veel vernield en veel dorpen moeten opnieuw opgebouwd worden. Door de kinderen is er een
inzamelingsactie gehouden, een verloting en er zijn loombandjes verkocht.

Hulp voor opa

Keon (10 ) uit Emmen heeft zijn opa geholpen na een beenamputatie. Nadat opa weer thuis was heeft hij hierover op school een spreekbeurt gehouden en is opa op school geweest om te laten zien hoe een prothese werkt. De kinderen hebben er veel respect voor gekregen.

Jeugdlintjes

Het is de vijfde keer dat de de Emmense Jeugdlintjes worden uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Dit is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen.
Inwoners kunnen jongeren aanmelden voor de prijs.