Per 1 december: Nieuwe regels voor woningzoekenden

Entree start op 1 december 2015 met passend toewijzen. Passend toewijzen is een wettelijke norm uit de nieuwe Woningwet waar landelijk alle woningcorporaties aan moeten voldoen. En dus ook de aangesloten woningcorporaties bij Entree.

Wat betekent passend toewijzen?

De overheid heeft deze norm in de nieuwe Woningwet opgenomen om te voorkomen dat huishoudens met een beperkt inkomen in een te dure woning terechtkomen. De overheid wil hiermee de kosten voor de huurtoeslag beperken en de woonlasten voor huishoudens met een laag inkomen betaalbaar houden.

Passend toewijzen wil dus eigenlijk zeggen `huren naar inkomen'.

Wat betekent dit voor woningzoekenden?

Door het passend toewijzen moeten de aangesloten corporaties bij het toewijzen van woningen rekening houden met de huishoudgrootte en het verzamelinkomen van de nieuwe huurder.

Bent u op zoek naar een woning en heeft u een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan komt u vanaf 1 december 2015 alleen in aanmerking voor woningen met een huur tot en met EUR 586,68 (als u met een of twee personen bent) of tot en met EUR 628,76 (als u met drie of meer personen bent).

Hierdoor huurt u een woning met een huur die past bij uw huishoudinkomen.

Wanneer gaan de nieuwe regels in?

De nieuwe regels gelden voor woningen die we vanaf 1 januari 2016 verhuren. Veel van deze woningen bieden we dit jaar al aan. Daarom gaan de nieuwe regels op 1 december aanstaande in.

Huurwoningen tot en met EUR 710,68

In het schema ziet u op welke woningen u kunt reageren. Dit is afhankelijk van uw inkomen en huishoudgrootte.

Huurwoningen vanaf EUR 710,68

Woningen met een huurprijs boven de EUR 710,68 worden geadverteerd of via direct te huur verdeeld. Bij deze woningen geldt meestal een minimaal inkomen. Dit staat bij de advertentie vermeld.

Controleer uw inschrijfgegevens via Mijn Entree!

Wilt u reageren op een woning? Het is dan belangrijk dat uw inschrijfgegevens bij Entree kloppen. Als uw gegevens niet kloppen, dan kunt u de woning niet gaan huren. Dat zou jammer zijn. Voorkom dus teleurstelling. Controleer daarom direct via Mijn Entree het verzamelinkomen van uw huishouden

en uw huishoudgrootte.

Als service bieden we u "passend aanbod". Als de gegevens bij uw inschrijving juist zijn, dan ziet u hier het aanbod dat past bij uw situatie. Wist u dat u ook per e-mail de passende woningen kunt ontvangen via het zogenaamde `tipbericht'? Dit kunt u aangeven in uw zoekprofiel.