Collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen


Heeft u een laag inkomen en wilt u wel goed verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering die de gemeente Hollands Kroon samen met zorgverzekeraar Unive aanbiedt.

De gemeente betaalt dan een gedeelte van uw zorgverzekering. De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U kiest altijd de zorg die bij u past.

Wat zijn de voordelen?

* De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering.
* Korting van 6% op de basisverzekering.
* Uitgebreide vergoeding voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandartskosten.
* Met PakketCompleet+ volledige vergoeding van het verplichte eigen risico en eigen bijdrage WMO die u aan het CAK moet betalen tot EUR 375 per jaar.
* Unive accepteert iedereen, zonder medische keuring.
* Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
* Makkelijk en snel overstappen via www.gezondverzekerd.nl.

De voordelen worden ook nog eens uitgelegd in dit filmpje.

* GemeentePakket Compact:Premie EUR 128,00. U betaalt EUR 111,58 per maand.
* GemeentePakket Compleet + Inclusief verzekering eigen risico: Premie EUR 177,38. U betaalt EUR 145,13 per maand.

Wat zijn de voorwaarden om mee te kunnen doen?

* U woont in de gemeente Hollands Kroon
* U heeft een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.
* Uw spaargeld is niet meer dan EUR 5.895, als u alleenstaand of alleenstaande ouder bent en niet meer dan EUR 11.790, als u een echtpaar bent.

Gezinssamenstelling Tot pensioengerechtigde leeftijd en tot 130% van de bijstandsnorm per maand incl. vt. Vanaf pensioengerechtigde leeftijd entot 130% van de bijstandsnorm per maand incl. vt
Alleenstaande en
EUR 1.251 EUR 1.403
Alleenstaande ouder
Echtpaar EUR 1.788 EUR 1.919

Kies wat bij u past

Op www.gezondverzekerd.nl vindt u het aanbod van Hollands Kroon en Unive. U ziet hier welke kosten vergoed worden. Bepaal wat u nodig heeft en kies wat bij u past.

Makkelijk en snel overstappen

Overstappen is makkelijk en snel te regelen. Meld u aan voor 1 januari 2016 via www.gezondverzekerd.nl. Unive regelt dan de opzegging van uw huidige verzekering. Bent u al verzekerd bij Unive, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dan kun zich u via www.gezondverzekerd.nl
aanmelden.

Informatie en advies

Heeft u vragen over de zorgverzekering van de gemeente of wilt u hulp bij overstappen? Neem dan contact op met de klantenservice van Unive via het telefoonnummer 072-5277622. U kunt voor meer informatie en voor overstappen ook langs gaan bij de verzekeringswinkel van Unive, Omtaplein 1, 1771
CW, Wieringerwerf, telefoon 0227 - 72 72 20. Heeft u vragen voor de gemeente dan kunt u bellen met telefoonnummer 088 321 500.