De Adventsverwondering - Aflevering 19: componist Merlijn Twaalfhoven


In het NCRV-programma De Verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Op 6 december, Tweede Advent, is componist Merlijn Twaalfhoven te gast in het boshuisje van De Verwondering.

Twaalfhoven ontwerpt sinds 1999 interactieve muziekervaringen op ongewone locaties. Hij doorbreekt altijd bestaande grenzen in stijl en genre. In 2011 ontvangt hij een UNESCO-award voor zijn verbindende projecten in het Midden-Oosten.
Voor zijn bijzondere werk reist hij de hele wereld over want hij is een man met een missie: Hij wil mensen laten zien en duidelijk maken wat er voor nodig is om avontuurlijker en idealistischer te kijken naar en om te gaan met hun omgeving.

Op deze tweede zondag van Advent brengt hij `aandacht' mee als geschenk voor het kindeke Jezus. Als componist en musicus probeert hij de luisteraar met minimale middelen te bewegen tot geconcentreerde aandacht. Dan kun je iets ervaren van het mysterie van de muziek.

De Adventsverwondering, zondag 6 december om 08.30 uur op NPO 2.

Programma

* De Verwondering

Meer informatie

* Jaap Friso

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880