NL-Alert geeft ook in onze gemeente direct informatie bij een noodsi..


Laatste update: 17 november 2015.

NL-Alert is het alarmmiddel voor op uw mobiele telefoon. Op maandag 7 december rond 12.00 uur stuurt NL-Alert een controlebericht uit. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren.

In dit bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

Waarom NL-Alert?

NL-Alert is het alarmmiddel voor op uw mobiele telefoon. NL-Alert informeert mensen met een tekstbericht in de directe omgeving van een noodsituatie, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon op zak. Hierdoor bereikt
NL-Alert meer mensen tijdens een noodsituatie.

Hoe werkt NL-Alert?

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert ook als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Alleen in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet verstuurd NL-Alert het bericht. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en
zo blijft u dus anoniem.

Hoe weet ik of mijn mobiel NL-Alert kan ontvangen?

Op 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, heeft u uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, stelt
u NL-Alert zelf in. Ga dan naar www.nl.alert.nl.

Waarom NL-Alert instellen?

Zes redenen om nu NL-Alert in te stellen op uw mobiel:

1. NL-Alert is het alarmmiddel voor op uw mobiele telefoon. Met NL-Alert krijgt u een tekstbericht op uw mobiele telefoon. Zo bent u direct geinformeerd over een (dreigende) noodsituatie. Wel zo makkelijk want de meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich.
2. De overheid zet NL-Alert in bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer. Met NL-Alert waarschuwt en informeert de overheid u over wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen.
3. NL-Alert werkt ook als het netwerk overbelast is. Dat komt omdat zij werken op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten.
4. NL-Alert is gratis en anoniem. U ontvangt alleen een bericht als u zich in het gebied bevindt waar de noodsituatie zich voordoet. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en zo blijft u dus anoniem.
5. In een NL-Alert zijn de aanwijzingen over wat u het best kunt doen voor uw veiligheid zo concreet mogelijk weergegeven. Bijvoorbeeld in welke richting u het gebied kunt verlaten.
6. Veel toestellen ontvangen automatisch een NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit nog zelf doen. U kunt dit eenvoudig nagaan op www.nl-alert.nl.