'A4 midden Delfland iets vertraagd'


24 november 2015, 08:21

Minister Schulz van Verkeer heeft gisteren in de Tweede Kamer aangegeven dat de openstelling van de 7 kilometer snelweg tussen Delft en Schiedam mogelijk iets wordt vertraagd. Daar waar eerst 18 december werd genoemd als datum van openstelling, spreekt de Minister nu van rond de jaarwisseling:
'Het kan ook begin volgend jaar zijn."

De tunnel in de A4 heeft te kampen met grondwaterproblemen: er moet veel meer water worden weggepompt dan vooraf gecalculeerd. Het Hoogheemraadschap moet daarvoor toestemming geven, maar dat zit in zijn maag met bewoners de aangeven dat ze door de grote grondwateronttrekking last hebben van
scheuren in hun huis.

Of de wateronttrekking het enige probleem is voordat de tunnel kan worden vrijgegeven, is niet bekend. De ontwerp-openstellingsvergunning ligt nog ter inzage bij de gemeente waarbij voor 26 november 2015 op- en aanmerkingen kunnen worden gemaakt.

Een latere openstelling van de A4-Midden Delfland is slecht nieuws voor de gebruikers van de A13: de A4 moet de filedruk op de snelweg tussen Rijswijk en Rotterdam verminderen. Op de A13 gaan elke week circa 33.000 uren van automobilisten verloren door het wachten in files.