Ontmoeten in de Mantelzorgsalons!(24-11-2015)


RSS

Mantelzorgers uit de gemeente Maasgouw ontmoeten elkaar in de Mantelzorgsalons. Mantelzorgers zorgen langdurig voor bijvoorbeeld een zieke partner, gehandicapt kind, ouder of goede vriend.

Voor deze zorg is meestal niet bewust gekozen, maar het is je overkomen. Het is niet ondenkbaar dat de mantelzorgers zelf ook wel eens informatie, advies of ondersteuning kan gebruiken.
De gemeente Maasgouw organiseert dit jaar weer een aantal mantelzorgsalons. Mantelzorgsalons zijn er zodat

* U op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere mantelzorgers kunt ontmoeten
* U ervaringen kunt delen met andere mantelzorgers (lotgenotencontact) en met onze vaste vrijwilligers die ook ervaring hebben met mantelzorg
* U wordt geinformeerd over onderwerpen die voor u als mantelzorger van belang zijn

De eerstvolgende mantelzorgsalon vindt plaats op donderdag 3 december 2015 van 19.30 - 21.30 uur in "De Herberg", Sintelstraat 23 (naast de protestantse kerk) in Maasbracht.

Thema

Het thema van deze mantelzorgsalon is: "De WMO: wat veranderde er voor mantelzorgers in 2015 en hoe ziet alles er in 2016 uit?" Vanaf 2015 is de positie van de mantelzorger in de WMO versterkt. De mantelzorger wordt betrokken bij het Keukentafelgesprek. Daarbij geeft hij/zij zelf wat aan
ondersteuning nodig is om die rol te (kunnen) blijven vervullen. De gemeente kan ook zorgen dat u als mantelzorger weer even op adem kunt komen door de zorg tijdelijk over te laten nemen.

Bovendien spelen vrijwilligers een belangrijkere rol bij de ondersteuning van hulpvrager en mantelzorger. En natuurlijk is de gemeente vanaf 2015 verantwoordelijk geworden voor de jaarlijkse blijk van waardering voor mantelzorgers. Een WMO Consulente van de gemeente vertelt in deze
mantelzorgsalon over de ervaringen die hierbij dit jaar zijn opgedaan en over de werkwijzen in 2016. Uiteraard besteden wij tijdens deze bijeenkomst weer veel aandacht aan uw eigen verhaal als mantelzorger. Wat vindt u moeilijk? Welke tips kunt u aan anderen geven? Welke ervaringen wilt u van
andere mantelzorgers horen?

Bezoeken?

Bent u mantelzorger en wilt u graag deze mantelzorgsalon bezoeken? Meld u dan aan via het Maatschappelijk Adviespunt (MAP) van de gemeente Maasgouw. Dit kan telefonisch bij het WMO Loket, tel. (0475) 85 26 00, of via e-mail wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl .

Deelname aan de mantelzorgsalons is kosteloos.

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financien, kunt u eveneens contact opnemen met de WMO Adviseur van de gemeente Maasgouw.