Beursvloer Eersel Bergeijk zeer succesvol!


Het was een drukte van jewelste in het Aquinohuis in Bergeijk.

De eerste maatschappelijke beursvloer in de gemeente Bergeijk op 19 november jl. werd druk bezocht door "beurshandelaren" van maatschappelijke instanties, verenigingsleven en ondernemers.

Na een slag op de gong door wethouder Frank van der Meijden kwam de handel al snel op gang. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke instanties en verenigingen werden door "hoekmannen en -vrouwen" met elkaar in contact gebracht om te bekijken wat ze voor elkaar konden
betekenen.

Vraag en aanbod in menskracht, kennis, materiaal, faciliteiten, en creativiteit werden uitgewisseld met als doel een deal tot stand te brengen tussen het maatschappelijk veld en het bedrijfsleven. Alle deals werden vastgelegd door notaris Muijsson. Accountant Schellekens berekende ter plaatse
de economische waarde van de tot stand gekomen deals in euro's.

De organisatie werd mede ondersteund door leerlingen van het Rythovius College als onderdeel van hun maatschappelijke stage. Daarnaast was er in een aparte ruimte speciale aandacht voor de vacatures maatschappelijke stages. Een aantal leerlingen maakte gebruik van deze gelegenheid.

Om 17.30 uur werd de handel in vraag en aanbod beeindigd door een slag op de gong. Daar bleef het niet bij. Veel deals kwamen ook daarna nog tot stand tijdens de informele netwerkborrel.

De werkgroep Beursvloer Eersel Bergeijk kijkt terug op een succesvolle eerste Beursvloer in Bergeijk en hoopt dat deze bijeenkomst het begin kan zijn de relatie tussen het maatschappelijk veld en het bedrijfsleven verder te versterken.