Kwaliteitsscan bedrijventerrein'Lochter


De gemeente Hellendoorn gaat een verbeterplan opstellen voor bedrijventerrein 't Lochter. Dat vloeit voort uit een kwaliteitsscan die Royal Haskoning DHV heeft opgesteld. Concrete verbeterpunten zijn bijvoorbeeld verkeersveiligheid, bereikbaarheid en marketing.
foto
Voor de revitalisering van bestaande bedrijventerreinen zijn provinciale subsidiemiddelen beschikbaar. Burgemeester en wethouders hebben de Provincie gevraagd deze middelen te reserveren totdat er een uitvoeringsplan beschikbaar is.
In het verbeterplan komt te staan welke maatregelen genomen kunnen worden, door wie die moeten worden opgepakt en welke kosten daarmee gemoeid zijn. Een onderzoek naar nut en noodzaak van een tweede noordelijke ontsluitingsweg wordt ook in dit plan meegenomen.
Positief beeld
De scan levert in zijn algemeenheid een positief beeld op van `t Lochter. Op een aantal punten kan volgens de onderzoekers een verbeterslag worden gemaakt. Zaken die daarbij worden genoemd liggen in de sfeer van de verkeersstructuur (veilige kruispunten, ontsluiting), de veiligheid van
fietsers en wandelaars, marketing (gebied profileren) en verbetering van de faciliterende rol van de overheid.