Project Actief Plus van start voor inwoners Hollands Kroon


Alle inwoners van Hollands Kroon die tussen de 50 en 65 jaar oud zijn, ontvangen een brief met daarin een uitnodiging om deel te nemen aan het project Actief Plus.

Als inwoners deelnemen aan dit project ontvangen zij een advies op maat dat helpt om voldoende te gaan, of te blijven bewegen. Inwoners uit de regio Anna Paulowna hebben de brief al ontvangen. In 2016 volgen de andere regio's.

Sportief advies op maat

Het project is ontwikkeld door de Open Universiteit en de Universiteit Maastricht. Een advies op maat is een advies dat is afgestemd op persoonlijke kenmerken, voorkeuren en het huidige beweeggedrag. Door op internet een vragenlijst in te vullen, ontvangt de deelnemer direct een persoonlijk
advies. Met dat advies komen inwoners te weten of er voldoende bewogen wordt en krijgen zij tips over hoe gemakkelijk meer bewogen kan worden. Mensen die al voldoende bewegen krijgen juist informatie over hoe zij hun beweegpatroon het beste kunnen volhouden. Actief Plus is dus zowel geschikt
voor mensen die niet veel bewegen, als voor mensen die wel al (veel) bewegen.

Het project wordt aangeboden door de gemeente Hollands Kroon, in samenwerking met Sportservice Schagen en LSBO Hollands Kroon.

Foto: Ook wethouder Mary van Gent kreeg een uitnodiging om deel te nemen aan het project Actief Plus.

Wethouder Mary van Gent kreeg een uitnodiging om deel te nemen aan het project Actief Plus.