Spoorbrug Molenhoek afgesloten


Naar aanleiding van een aanrijding is vanaf afgelopen zondag (22 november) de spoorbrug in de Heumensebaan afgesloten voor verkeer.

Herstel duurt enkele weken

De leuning op de brug is dusdanig beschadigd dat deze eerst moet worden gerepareerd voordat er weer verkeer over mag. Voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug en fietsers moeten afstappen en met de fiets aan de hand de brug over lopen. Naar verwachting gaat het herstel aan de brug
enkele weken duren. De route via de spoorbrug is geen bewegwijzerde route, echter zal er toch een omleiding over de Rijksweg (N271) worden ingesteld. Autoverkeer van en naar Groesbeek kan via Mook rijden, over de Groesbeekseweg en Mooksebaan.

Bijkomende afsluiting Mooksebaan

In de week van 30 november tot en met 4 december heeft de gemeente Groesbeek snoeiwerkzaamheden aan de laanbomen langs de Mooksebaan gepland. Op basis van een inspectie van de bomen kan het snoeiwerk niet worden uitgesteld. De kans op sneeuwval en hierdoor het afbreken van takken is een te
groot risico om de snoeiwerkzaamheden uit te stellen. De werkzaamheden zijn overdag tussen 8.00 en 16.00 uur en is er dan geen verkeer mogelijk. Het verkeer wordt dan omgeleid via de N271, Milsbeek en Bredeweg.

Samenloop van omstandigheden

De afsluiting van de brug en de werkzaamheden aan de bomen zijn een vervelende samenloop van omstandigheden en hiervoor wordt begrip gevraagd.