Gladheidbestrijding in Oldebroek


24-11-2015: In de winterperiode neemt de gemeente maatregelen tegen gladheid op openbare wegen. Maar niet alle openbare wegen en fietspaden worden gestrooid.

Welke wegen en paden de gemeente wel strooit, is beschreven in het gladheidbestrijdingsplan. Het strooien van trottoirs vallen niet onder dit plan maar zijn een verantwoordelijkheid van inwoners en instellingen.

Gladheidbestrijdingsplan

De gemeente heeft bij het maken van dit plan alle openbare wegen en fietspaden verdeeld in strooiroutes: A-routes, B-routes en subroutes. Iedere route heeft een andere prioriteit: hoge of lage prioriteit. In het gladheidbestrijdingplan staat welke wegen horen bij welke strooiroute.

A-routes

Dit zijn de belangrijke wegen in en tussen de dorpskernen van de gemeente. Deze routes hebben de hoogste prioriteit bij de gladheidbestrijding. Deze route wordt in principe gelijktijdig met de rijks- en provinciale wegen preventief gestrooid.

B-routes

Met B-routes worden de wijkontsluitingswegen bedoeld. Deze worden pas gestrooid als het daadwerkelijk glad is. De inzet vindt plaats tussen 05.00 uur en 24.00 uur.

Subroutes

Alle overige wegen vallen onder de subroutes en worden alleen gestrooid bij uitzonderlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer verwacht wordt dat de sneeuw langer dan drie dagen blijft liggen of bij ijzel. De inzet hiervan vindt plaats op werkdagen en tussen 07.00 uur en 18.00 uur en wanneer
de A- en B-routes helemaal schoon zijn. Kijk op deze website voor de strooiroutes.