Raadsvergadering rond mogelijke komst asielzoekers Marina Beach


Donderdagavond 26 november neemt de gemeenteraad een besluit over het verzoek van het COA om medewerking aan de opvang van asielzoekers op vakantiepark Marina Beach (voorheen De Braakman). Het betreft noodopvang voor de periode van een jaar voor maximaal 800 asielzoekers.

De gemeenteraad heeft afgelopen maandag 23 november tijdens een extra raadscommissievergadering insprekers de gelegenheid gegeven hun mening over het onderwerp toe te lichten. In totaal maakten dertien personen hiervan gebruik. Daarnaast werden er door raadsleden vragen gesteld aan het college
van Burgemeester en Wethouders.

Openbaar
Tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 november neemt de gemeenteraad een besluit over het verzoek. De vergadering is openbaar en vindt om 19.30 uur plaats in de raadzaal van het stadhuis in Terneuzen. Als u hierbij aanwezig wilt zijn, vragen wij u voor 26 november 10.00 uur aan te
melden via een e-mail aan raad@terneuzen.nl. Er is tijdens deze vergadering geen mogelijkheid om in te spreken. De agenda en de bijbehorende stukken zijn te vinden op onze website.

Veelgestelde vragen en antwoorden
We begrijpen dat de mogelijke komst van een tijdelijke noodopvanglocatie op vakantiepark Marina Beach wellicht vragen oproept. Een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden vindt u hier.