Dagje Sinterklaas, ieder kind een dagje Sint


dinsdag 24 november 2015

* [IMG]

Dagje Sinterklaas draait om kinderen die andere kinderen verrassen, elk kind kan een dagje Sint zijn. Veel kinderen hebben speelgoed waar ze niet meer mee spelen of te oud voor zijn. Dagje Sinterklaas roept alle kinderen op om van dit speelgoed een mooi pakje te maken en dat op woensdag 2
december aan een ander kindje te geven die het verdient. Zo wordt de dag waarop het om geven en delen draait voor nog meer kinderen een leuke dag.

Op woensdag 2 december is de tuinzaal in het Hof van Coevorden de plek waar alle kinderen tot en met 12 jaar hun cadeautje kunnen inleveren voor Dagje Sinterklaas. Een heuse pakjespiet verwelkomt alle kinderen tussen 14:00 - 16:00 uur. De Voedselbank zorgt er voor dat de ingezamelde cadeaus
terecht komen bij kinderen die het ook verdienen.

Hoe word jij voor een dagje Sinterklaas?

Wil jij ook voor een dagje Sinterklaas zijn? Hieronder kun je lezen hoe dat werkt.

* Stap 1: Uitzoeken Kies het speelgoed uit waar je zelf niet meer mee speelt of waar je te oud voor bent. Kijk en vraag ook om je heen. Er zijn vast meer kinderen die mee willen doen.
* Stap 2: Inpakken Maak er een mooi Sinterklaascadeau van. Een surprise maken is ook leuk! Plak het speciale 'Dagje Sinterklaas'-kaartje op je cadeau.
* Stap 3: Weggeven Woensdag 2 december is de grote dag, Dagje Sinterklaas! Kom naar het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden en lever je cadeautje in. Veel plezier!

Surprise

Op de website Dagje Sinterklaas kun je ook zelf het label printen of een leuke knutselplaat downloaden om een surprise van je pakje te maken.

Het idee voor dit `Dagje Sinterklaas, ieder kind een dagje Sint' komt van Marketing Drenthe. Aanleiding voor de actie is de landelijke intocht, die dit jaar voor het eerst in Drenthe was.